2015. november 7., szombat

BŐR TÍPUSOK, BŐR HIBÁK

Sziasztok!

Fontos, hogy ismerjük a saját bőrünket, nagyon kevés az olyan bőr ami hibátlan, talán nincs is teljesen  tökéletes bőr. A mai bejegyzés, talán kicsit hozzá segít, hogy megismerd a bőröd, illetve megtanuld megfelelően kezelni.

A bőrtípusokat 3 kategóriába sorolhatjuk: -normál; -zsíros; -száraz


  • Normál: A legkönnyebben kezelhető, inkább az a célunk, hogy megtartsuk ezt az állapotot. Mindig figyeljünk oda, hogy alaposan távolítsuk el a sminket, használjuk hidratáló krémeket és fényvédő krémeket is, hogy megvédjük a napfény káros sugaraitól (nem feltétlen csak nyáron kell erre gondolni, hisz télen a hóról vissza verődő erős napsugár is káros lehet)
    Jellemzők a normál bőrre: Ideális a faggyúműködés; tapintása bársonyos; rugalmassága jó; üde erek
    Kerülendő termékek: Amik bőrünk üdeségét elnyomja :)
    Javasolt sminkelés: Nagyon vékony alapozó, inkább csak púder.
  • Zsíros: Használjuk speciális sminklemosókat, amit kifejezetten zsíros bőrűeknek ajánlanak. Ne felejtkezünk el a tonic-ról sem, ami üdeséget, frissességet ad bőrünknek. És könnyű hidratáló krémet használjunk, ami hamar felszívódik és nem hagy maga után zsíros érzetet, nem nehezíti el a bőrünket.
    Jellemzők a zsíros bőrre: Fénylő, csillogó bőr; tág pórusok; sápadt, fakó arcszín
    Kerülendő termékek: Erős pirosítók; olajos termékek; folyékony arcfények
    Javasolt sminkelés: Vastagabb alapozó réteg; sok púder; inkább poros termékeket használjunk a tartósság végett, üde színek
  • Száraz: Mindenféleképpen szappan mentes lemosókat használjunk, és kerüljük a szappanos vizet is, hisz még jobban szárítja a bőrt a szappan. Alkohol mentes tonic-ot használjunk, illetve vizes bázisú hidratáló krémeket. Sokkal jobban óvjuk a napsugárzástól, szóval egy magasabb faktorú naptejet használjunk az arcunkra
    Jellemzők a száraz bőrre: Fénytelen; korpázó hámlás; fakó arcszín; tág pórusok
    Kerülendő termékek: Az erős fények; sok púder
    Javasolt sminkelés: Bőrradírozás után, alapozás, vékony púder réteg, és üde színek használata

  • Zsír és mélyrétegi vízhiányos bőr: Törekedjünk az üde arcszín visszanyerésére, a bőrhibák kendőzésére és a rendszeres ápolására.
    Jellemzők: Matt fényű bőr; érdes, repedezett bőr; ráncok; öregedési bőrhibák
    Kerülendő termékek: Selyemporok; vastag korrektor használata; olajos termékek
    Javasolt sminkelés: Vékony alapozás; vékony púder réteg
  • Rosacea=gyulladásra hajlamos bőr: Nagyon figyeljünk oda, hogy nagyon érzékeny bőrről van szó, szóval ne nyúzzuk-húzzuk a bőrt, óvatosan sminkeljünk. Bőrhibák kendőzés, az alapozás előtt.
    Jellemzők: Nagyon vékony bőr; hajszál erek; könnyen kireped; túlérzékenység
    Kerülendő termékek: A rózsaszín és piros alapú pirosítok ( ne adjuk vissza az arcunk pirosságát, hisz az a célunk, hogy ezt eltüntessük)
    Javasolt sminkelés: Barackos színű pirosítók; zöld korrektor használta alapozás előtt.  

Vannak pigment rendellenességek is, amelyek néha nagyon zavarhatnak az összkép kialakításában.
  • Szeplő: Az alapozót arc színéhez és nem a szeplő színéhez igazítjuk. Az új generációs alapozók olyan fedést biztosítanak, hogy eltűnnek a szeplők. Ha inkább felerősíteni szeretnénk, akkor nagyon vékony rétegbe kenjük fel az alapozót, majd barna ceruzával kicsit megerősíthetjük és mindenféleképpen fixáljuk púderrel. 
  • Májfolt: Az alapozás után egy világosabb korrektorral tudjuk elfedni.
  • Viltigo: Sötétebb alapozóval/korrektorral fedhető, illetve önbarnítókrémet is használhatunk az elfedésére.
  • Tűzfolt: Az alapozás előtt használjunk zöld korrektor. Ki kell tapasztalni a használatát, akkor lesz eredményes, ha megtaláljuk az átmenetet. Ez annyit jelent, hogy se a zöld korrektor se a piros színt nem látjuk már = kioldják egymást.
  • Akné: Szilikonos primerrel feltölthetjük a hegeket, majd ha szükséges zöld korrektorral eltüntetjük a gyulladás piros színét.
  • Kék karikák: Sárga korrektor használata az alapozás előtt, lényegében ugyanolyan eljárással, mint a zöld korrektornál.

Ennyit gondoltam a bőrtípusokról és a bőrhibákról. Természetesen, ha kérdésed van, írj bátran!

Következő témánk a színek használata, jelentése!
Tarts velem!
Andi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése