2015. november 6., péntek

SMINKELÉS MENETE

4 alappillér avagy a 4C

1C = CLEANSING - Tisztítás
2C = CAMUFLAG - Kendőzés, alapozás
3C = CONTOURING - Arcformázás, keretezés
4C = COLORS - Színek

  1. Tisztítás

    Fontos, hogy mindig megfelelőképpen hidratáljuk az arcunkat, ezért használjuk arctejet. Ha felszívta az arcunk a krémet, azonos márkájú tonic-kal állítsuk vissza bőrünk megfelelő pH-ját.
    A szánk hidratálására is kellő figyelmet fordítsunk, hogy az összhang meglegyen, illetve a rúzs is szépen mutasson. A legmegfelelőbb kozmetikum a carmex nevezetű ajakápoló, amit már többféle kiszerelésben illetve ízben kapható.
    Ha vörösödésre hajlamos a szemünk, akkor mindenféleképpen használjunk szemcseppet, ami nem csak esztétikailag dobja fel a sminkünket, de megszünteti az irritációt is. Tapasztalataim alapján az iridina due márkájú szemcseppet ajánlom.Gyorsan kifejti hatását és sokáig eltartható.
  2. Kendőzés
  • Alapozás: Ha minimális bőrhibák vannak az arcunkon, akkor feltételezzük, hogy már az alapozással kendőzni tudjuk őket (nagyobb bőrhibák eltüntetéséről később). Fontos, hogy az alapozó megfelelő színét mindig a mellkasunkhoz válaszuk ki. A kiválasztás során ügyelnünk kell arra is, hogy milyen tónusú a bőrünk. Kétféle típusban sorolhatjuk a bőrünk tónusát: sárga, illetve rózsaszín tónusú. Sajnos a drogériákban leggyakrabban rózsaszín tónusú alapozok kaphatóak. A rosszul megválasztott alapozok hatására alakulhat ki, hogy narancssárga lesz az arcunk. Az arc középpontján kezdjük fentről lefelé, minden kis részletre figyelve, például a hajtöveknél, orrcimpánál. A szem alatti részt illetve a szemhéjat hagyjuk ki, oda majd világosabb korrektor fog kerülni. Figyeljünk oda, hogy mindig a szőr növekedésének megfelelő irányba húzzuk az ecsetet. Ha meggyőződtünk róla, hogy tökéletes az alapozásunk jöhet a következő lépés.
  • Korrektorozás: Megfelelő méretű ecsettel, fölösleges réteget nem képezve kivilágítjuk a szemkörnyéket (amit kihagytunk az alapozás során).
  • Púderezés: A megfelelő árnyalatú púderrel fixálom az alapozást és a korrektorozást. Itt is ügyeljünk, hogy megegyező irányban rakjuk fel,ahogy a szőr nő, hogy ne legyen "szakállas" hatású a végeredmény.
    3.  Kontúrozás
 
         Az arcformának megfelelően kontúrozzuk az arcunkat (arcformák sminkelése később). A bőr 
         színénél 1 árnyalattal világosabb és 1-2 árnyalattal sötétebb színnel árnyékolunk. Mindig matt            színekkel dolgozzunk. Itt tanuljuk meg, hogy a sötét színek háttérbe helyeznek, míg a világos              színekkel mindig kiemelünk.
         A pirosítás is ide tartozik, ügyeljünk rá, hogy ne kerüljünk fel sok belőle, mert könnyen zsíros            hatást érhetünk el vele. Ha pirosodásra hajlamos az arcod, ne használ piros és rózsaszín alapú              pirosítókat.
    4.  Színek
  • Szemöldök: A haj színével mindig megegyező vagy 1 árnyalattal sötétebb színárnyalatú, matt porral dolgozunk. A méretére és az ívére a szabályok szerint odafigyelünk, illetve a végén szemöldök fésűvel átfésüljük.
  • Szempilla göndörítés: A festés előtt 2-3 lépésben végezzük el a szempilla tövében.
  • Szem sminkelése

Hamarosan képeket is hozok. Még részletesebben kitérek 1-1 lépésre, hogy 100%-osan eltudjátok sajátítani a sminkelést!!

A következő alkalommal a bőrtípusokról, bőrhibákról és ezek megfelelő kezeléséről illetve sminkelési szabályairól írok!!
Tarts velem!
Andi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése