2015. november 13., péntek

SZEMFORMÁK

Sziasztok!

7 féle szemformák különböztetünk meg:

  1. Normál
  2. Rejtett: Célunk a tágra nyitás: a kiemelő színt a szemöldökcsontra és a felső szempilla vonalába tesszük, a középtónust a szempilla tövétől, teljesen a lecsüngő részig -> összedolgozzuk a s kiemelő színnel, az árnyékoló színt, kissé kifele és kissé felfelé satírozzuk. Az alsó szempilla vonal alá is fontos a kontúr.
    Fontos, hogy ne használjuk sötét színeket a teljes szemre, illetve ne legyen nagyon világos a szemöldökcsont!!!!!
    Szemöldökkel is tudunk kicsit csalni. mert ha kicsit messzebb vannak, mint ahogy a szabály megkövetelné, nagyobbnak hat a szemünk.
  3. Távol ülő: Célunk a közelítés: a kiemelő színt a szemöldökcsont és a mozgó szemhéjra helyezzük, a középtónust a mélyítő vonal fölé, majd kisatírozni az orrnyeregig, az árnyékoló színt, pedig a külső szemzugtól felfelé, illetve a szemhéj mélyítő ívében. Az alsó szempilla tőben is árnyékoljunk.
    A sötét színeket befelé satírozzuk és ne kifelé, mert az még távolibbá teszi a szemünket.
  4. Kidülledő: Célunk a háttérbe helyezése: a kiemelő színt csak a szemöldökcsontra vigyük fel, a középtónust a szempilla vonaláról a szemöldökcsontig fokozatosan belemosva a kiemelő színbe, az árnyékoló színt pedig a mélyítő vonalig és az alsó szempilla vonalába is.
    Tilos a szemhéjat világosra festeni. A szempilla vonalától a szemöldökcsontig világosítunk. 
  5. Mélyen ülő: Célunk a kiemelése: a kiemelő színt a szemhéjra és a mélyítőbe helyezzük fel, a középtónust a mélyítő fölé a szemöldökcsontig, az árnyékoló színt pedig a felső szempilla sarkába, alsó szempillánál csak a szemzugnál.
    Tilos a nagyon sötét színek használata, ne világosítsuk ki a szemöldökcsontot. Ügyeljünk rá, hogy a buli smink is inkább csillogós legyen mint, hogy sötét.
  6. Közel ülő: Célunk a távolítás: a kiemelő színt a szemhéjra a mélyítőig és az orrnyeregre kerül fel, illetve a szempillavonal belső részére, a középtónust a mélyítő felett, kívülről a belső szemzug irányába helyezzük fel, az árnyékoló színt pedig a mélyítő külső részére, az alsó szempillavonalba is, de nem a belső szemzug részig, inkább csak a feléig.
  7. Befelé ívelő: Célunk a kifelé ívelés: a kiemelő színt a szemöldökcsontra és a mozgó szemhéjra helyezzük fel, a középtónust kicsit beljebb a külső szemzugtól a mélyítő ráncba, be a szem belső zugig, az árnyékoló színt mindig befelé és felfelé a szemhéj irányába vigyük fel, illetve alul soha ne húzzunk túl a szemen.
    A spirált erőteljesebben használjuk a szemzugnál, és a szemöldök ne íveljen lefelé, inkább egyenesen a halánték felé mutatva. 

Hoztam egy képet is, ami talán hozzá segít titeket a megértéshez!


Hoztam még egy képet, ami megmutatja, hogy a szemszíneteket milyen színekkel tudjátok kiemelni, illetve milyen színek állnak jól:





Következő alkalommal egy konkrét sminkel készülők nektek!!!

TARTS VELEM!
Andi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése